Als ik met klanten praat over overgewicht, stel ik vooral vragen, veel vragen. Ik ben op zoek naar de worstelingen die de klant heeft waarmee ik kan helpen. Vragen. Opnieuw luister ik naar de antwoorden. Ik luister vooral ook naar wat er niet verteld wordt. Langzaam, maar zeker ontstaat er een beeld. Dan kom ik met suggesties voor hoe ze dingen kan veranderen. De klant reageert en ik luister weer. Is ze bereid om te leren? Staat ze open voor verandering? Wanneer het gesprek zijn einde nadert, hoor ik vaak de volgende reactie:

“Ik weet het eigenlijk allemaal allang.”

 • Ik kan moeilijk nee zeggen.
 • Mijn vet% meet ik ook altijd.
 • Ik weet dat je geen spieren moet verliezen.
 • Ik weet wat mijn basal metabolic rate is.
 • Ik moet stoppen met veel te grote porties op scheppen.
 • Minder suiker gebruiken zou beter zijn.
 • Ik moet een duidelijke keuzes maken, bijv. Moet wat aan sport doen.
 • Nooit de tijd krijgt (neem) om nu eens een nieuw recept uit te proberen.
 • Ik weet er bestaan geen wonder middelen.
 • Mijn lichaam is geen machine.
 • Ik blijf weg van gevaarlijke afslank middeltjes
 • ik meet vaak mijn bloeddruk
 • ik weet hoe hoog/laag mijn Visceraal vet is.
 • Ik weet dat Afvallen een energie balans is
 • Ik weet er zijn mensen die niet kunnen afvallen.
 • Alcohol en afvallen gaat niet samen.
 • Mijn maag is niet groter dan een vuist.
 • Ik weet waar ik op moet letten als ik een etiket lees
 • Ik weet dat vet vetcellen terug komen en weer kunnen groeien
 • Ik weet welke vitamines en mineralen belangrijk zijn.
 • Serotonine heb ik niet nodig uit pillen of drankjes.
 • Teveel serotonine in combinatie met medicijnen maakt ziek.
 • Ik weet exact waar de slechte en de goede koolhydraten in zitten.

Laat een coach je helpen!

Je wist het allemaal allang en toch heb je er niets mee gedaan. Dat is waar een buitenstaander, bijvoorbeeld een coach, je bij helpt. Ze helpt je de keuzes te maken waar je al een tijd tegenaan hikt. Ze helpt je om de keuzes nu echt door te voeren.

Bel nú naar 030-6066354 of stuur een e-mail naar info@body-progress.nl.