Reiki betekent Universele Levensenergie

Deze energie is de levenskracht zelf. aanduidt, bestaat uit twee gedeelten,Rei en Ki. Rei (uit te spreken als Ray) betekent: zonnekracht. ‘ Ki’ (uit te spreken als Key) betekent: levenskracht. “Ray-Key”is de sleutel tot het licht’Universele Levensenergie’ wordt ook wel eens vertaald als ‘Kracht van de Zon.

Reiki is een Lieflijke, Krachtige, Spirituele energie die bezielt, die heelt, voor alle levende wezens, dus mensen, dieren en planten en niet te vergeten de Aarde! et is die energie die ons het leven geeft, maar waarvan we het bestaan als mens en als mensheid hebben vergeten.
Zonder die levensenergie zou er trouwens geen leven mogelijk zijn!

Een hand leggen op het lichaam van een mens of een dier om pijn te verzachten en weg te nemen, is zo oud als het instinct.
Als men pijn voelt wordt meestal als eerste een hand op de pijnlijke plek gedrukt.

Een kind dat valt en de knie schaaft wil dat de moeder haar hand op de plek legt of er een kusje op geeft om het beter te maken.
Het instinct van een moeder zorgt ervoor dat ze haar handen op het voorhoofd van een ziek of koortsig kind legt. Menselijke aanraking is het overdragen van warmte, rust, genezende kracht, zorgzaamheid en liefde. Bij de behandeling van Reiki komt de levensenergie via onze kruin in ons zenuwstelsel.

Met onze handen kunnen wij deze energie heel gericht doorgeven.
Naar onszelf maar ook anderen, dieren, planten.
Zowel in directe nabijheid als op afstand kwamen er verschillende uitingsvormen.
Reiki een Spirituele Orde. Reiki is geen godsdienst.
Reiki ligt ten grondslag aan de geestelijke inspiratie van de mens.
Je mag geïnspireerd zijn door Maria, Mohammed,
Boeddha, Muziek, Poëzie,de natuur etc.
Kortom; je mag jezelf zijn. Jij mag kleur geven aan jouw leven.
Jij mag ZIJN!!!! De reiki energie kan nooit kwaad doen, werkt nooit verkeerd uit.
Door deze toename van levensenergie leer je jezelf beter kennen, kom je in aanraking met je eigen creativiteit.

Eigenlijk wordt de zelf-heler in je wakker gemaakt. Sommigen begrippen die misschien niet iedereen onmiddelijk begrijppen zal, maar dat maakt niet uit.
Reiki werkt, altijd, ook als je er niet in gelooft, ook als je het niet begrijpt. Het gaat eigenlijk boven het begripsniveau uit. Het is er gewoon, steeds weer in en het ondersteunt je.

reiki-teken