Body-Progress®

Afvallen kan behoorlijk lastig zijn. Lichaamsbeweging en een aangepast eetpatroon helpen vaak, maar dit is niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. In plaats van in een ritme te komen van lekker en gezond eten, blijf je in een patroon hangen van weinig eten met momenten van snoepen en schranzen. Hierdoor voel je jezelf schuldig en vooral dik. Kortom: je gewicht en je eetpatroon zitten je behoorlijk in de weg en je slaagt er niet in om hier op eigen kracht verandering in te brengen.
In dat geval kan een wekelijkse controle bij Body-Progress® uitkomst bieden. Met onze persoonlijke behandeling helpen we je bij het bereiken van jouw streefgewicht. Body-Progress®, om verantwoord af te vallen en het kan je net even dat laatste duwtje geven dat je nodig hebt om weer op eigen kracht verder te verder te gaan.

Gedragsverandering

Uitgangspunt van onze benadering is dat je – met onze hulp – binnen een relatief korte periode een aanzienlijke vermindering van uw gewicht bewerkstelligt. Door je levensstijl en omstandigheden in kaart te brengen, kunnen wij je gericht adviseren, motiveren en ondersteunen.

Blijvend afvallen is moeilijk omdat dit gedragsverandering vergt. Je moet dus aan mindsetting doen en echt voor een ander eetgedrag gaan. Denkt je na een succesvol dieet je oude eetpatroon weer op te kunnen pakken, dan komt je bedrogen uit! De kilo’s die je met zoveel moeite bent kwijtgeraakt,  zitten er dan zó weer aan! Je zult dus de motivatie moeten opbrengen om een nieuw eetgedrag aan te leren en dat tot een normaal onderdeel van je leven te maken. Ook in deze stabilisatiefase wordt je ondersteund door body-progress. Het stabiliseren van het gewicht is namelijk een belangrijk onderdeel van onze programma’ s. Zit je eenmaal goed in je nieuwe eetpatroon, dan is het ook niet meer een “opgelegd iets”. Het wordt dan normaal en onderdeel van je levensstijl.

Op gewicht komen is vaak al lastig, maar op gewicht blijven is zo mogelijk nog moeilijker. Het vergt minder en gezonder eten, meer bewegen en dus keuzes maken in wát je eet. Vermijdt transvetten en kant en klaarmaaltijden, tussendoortjes als snoep en vette snacks zoveel mogelijk, eet kleinere porties, zorg voor een goed ontbijt wat de basis voor je dag is en neem de tijd voor je maal-tijd-en.
Waarom eten we altijd meer dan we denken of willen? Eén van de redenen is de gedachte dat ons bord leeg moet: zolang er nog eten voor ons ligt, hebben we een onbedwingbare neiging om door te eten ook al is het niet eens zo lekker. Een andere reden is dat we helaas geen calorieënteller in onze maag hebben die zegt dat we genoeg hebben gegeten.

Gedragsverandering en het herstructureren van eetgewoonten komt neer op het zonder schuldgevoel en zonder aan te komen kunnen eten wat je wilt. Eten is een aangename zaak in ons leven, niet iets waar we grote offers voor zouden moeten brengen. Body-progress gaat over het zodanig herstructureren van je eetgewoonten dat eten zowel leuk als bewust is.