De tweede graad (Okuden: dieper weten)

De tweede graad is voor een ieder die de behoefte voelt om verder te gaan met Reiki en bewust.
De keuze maakt een groter en sterker kanaal te zijn.
De tweede graad heeft een aantal belangrijke uitbreidingen ten opzichte van de eerste graad.
In de tweede graad wordt een drietal symbolen geactiveerd die ervoor zorgen dat het doorgiftekanaal, de reikwijdte van reiki wordt vergroot.

In de cursus voor de tweede graad wordt de leerling geleerd om op afstand te genezen. Daartoe wordt de leerling een aantal symbolen aangeleerd, waarmee men Reiki op afstand kan toepassen en waarmee men emotioneel kan genezen. Afstand wordt niet alleen ruimtelijk opgevat, maar ook in tijd.
Het contact met de Reiki stroom wordt met de tweede graad veel intenser en je wordt dan ook veel krachtiger. De behandelingsduur kan flink worden teruggebracht. Het behandelen van jezelf of een ander kan dan vanaf 15 minuten.
Verder werkt de tweede graad op mentaal en spiritueel gebied zeer sterk.
Daardoor kun je met de tweede graad zeer snel aan jezelf werken.
Daardoor functioneer je beter en ben je minder speelbal van de wereld om je heen.De tweede graad is een mooie, prachtige vorm om de kracht van Reiki te ervaren voor jezelf. De tweede graad geeft nog meer inzicht in jezelf, in de waarheid van het leven. De Japanse naam voor de tweede graad is dan ook ‘OkuDen’, het diepere weten, je innerlijke tempel. Dat is een van de dingen die Reiki doet, het brengt je op een hele mooie, zachte, liefdevolle manier in contact met jezelf. Je echte zelf. Sommigen omschrijven dat ook wel als het “hogere zelf”.

Het belangrijkste onderdeel is de inwijding. Dit in combinatie met het leren van een aantal heilige symbolen. Verder besteden we aandacht aan het werken met de symbolen en vooral de verschillende toepassingen daarvan.
Je leert ook hoe je kunt werken aan je eigen zwakke plekken en je leert hoe je jezelf en een ander (ook op afstand) kunt behandelen met de 2e graad.
Tijd 3 dagdelen van 3 uur met in overleg terugkom en oefendagen.

Wanneer
In overleg met je master kijken we samen of je hiervoor daadwerkelijk klaar voor bent.
De tweede graad kan je pas volgen na een periode van minimaal 90 dagen na de eerste graad.

Kosten: € 250 euro inclusief certificaat. En een oefenboek met als titel (Bloemen langs de weg ) Reiki tweede-graad geschreven door Hennie Broekhuizen.