Reiki de eerste graad (Shoden: eerste lering)

Reiki kent drie graden. Eigenlijk zijn het twee cursusgraden en de Mastergraad.
Elke graad staat voor een bepaald niveau van kracht, kunnen en ervaren.
De eerste graad is geheel compleet daar het de student de mogelijkheid biedt zichzelf en anderen te behandelen. De student is nu in staat zichzelf en anderen te behandelen, waarbij een proces van innerlijke groei en heling op gang gebracht wordt.Tijdens de eerste graad-cursus kan je het volgende verwachten: Je wordt in drie keer afgestemd op de Reiki-energie.
Een ander woord is ook wel geïnitieerd of ingewijd worden. Deze initiaties worden verdeeld over vier dagdelen van 3 uur per dagdeel.
Tijdens de eerstegraad Reiki-cursus, verkrijg je het vermogen Reiki te gebruiken voor jezelf en voor anderen als gezin en familie.

Verder leer je de basisposities om jezelf te behandelen en de posities om anderen een complete of verkorte behandeling te geven.Tijdens een eerstegraad Wordt uitgebreid uitgelegd wat Reiki is en vooral wat het voor je kan doen. Ook de geschiedenis van Reiki wordt behandeld en uiteraard krijgen de cursisten de gelegenheid elkaar te behandelen en krijg je de kans behandeld te worden.
De cursus wordt afgesloten met een certificaat.

Een eerste graad is niet zomaar te vergelijken met een willekeurige andere eerste graad. Net zoals iedere artiest of auteur een andere kijk heeft op bepaalde onderwerpen, zo is elke Reiki Master ook uniek. Hij of zij werkt op het niveau dat hij of zij bereikt heeft in de loop der jaren. Dat is het niveau dat zij mee kunnen geven aan hun studenten, niet meer dan dat. En niet minder… Het is dan ook aan de student om te kiezen voor een Master op basis van kwaliteit. Daarvoor zijn de verschillen te groot, en de eerste graad Reiki doe je normaal gesproken maar één keer in je leven.
Door mijn ervaring heb ik gekozen voor 4 dagdelen. Deze tijd is nodig om zo goed mogelijk zonder vragen of twijfels jezelf en andere te gaan behandelen.
Alleen een inwijding ontvangen en een boek lezen vindt ik niet voldoende.

Kosten: € 250 euro inclusief certificaat. En een oefenboek met als titel (Bloemen langs de weg) Reiki eerste-graad geschreven door Hennie Broekhuizen.