Is dat zo, dat mannen van mars komen en vrouwen van venus? Wil je toch wat kilo’s kwijt, probeer het dan eens op de mannelijke manier. Niet meer praten, gewoon doen!

Ooit samen met je man een dieet gedaan? Tien tegen één dat bij hem de kilo’s er schijnbaar moeiteloos af vlogen, terwijl jij hard moest werken voor veel minder resultaat. Heel frustrerend! Doe je niet genoeg je best of ligt het ergens anders aan?

Helaas, maar waar: vrouwen vallen inderdaad minder gemakkelijk af dan mannen. Dat heeft een aantal redenen. Zo hebben mannen gemiddeld meer spierweefsel, terwijl het percentage lichaamsvet bij vrouwen hoger ligt. Daarnaast is er een theorie dat vrouwen sneller naar eten grijpen als ze zich gestrest, eenzaam of depressief voelen.

Sporten moet ook gezellig zijn

Ook in de sportschool is het verschil zichtbaar. Sporten is voor veel vrouwen een sociale bezigheid, het gaat erom dat het gezellig is. Mannen gaan over het algemeen meer voor competitie en resultaat. Mannen zijn wat minder kritisch op hun uiterlijk. De meeste mannen komen pas in actie als hun gezondheid in gevaar dreigt te komen door hun dikke buik. Maar ook voor mannen geld wacht niet tot dat het lichaam pijn gaat doen.

Het opbouwen van spiermassa is voor mannen gelukkig eenvoudiger dan voor vrouwen. Toch hangt dit ook een beetje van je lichaamsbouw af, maar over het algemeen is het voor elke man mogelijk om meer spiermassa te kweken. Spieren worden pas door het lichaam afgebroken als je minder eiwitten eet dan het nodig heeft. (ei, avocado, noten vis) zijn goede bronnen van eiwitten. Eet af en toe vis, tonijn en zalm kun je goed verwerken in een salade en stopt ook het hongergevoel erg goed.

Zijn de sportscholen dicht, ook een goeie om niet te bewegen. Maar thuis kan je ook het e.a. doen om meer spieren te bouwen of sterker te worden.

“O ja, ook lachen is” Als mannen bij mij op de weegschaal gaan staan, de horloges, riemen, ringen en portemonnee gaan af of uit. Ik moet dan altijd lachen omdat ik vrouwen dit nooit ziet doen. Hoezo resultaat gericht.

De keuze van producten is ook totaal anders, mannen kiezen vaak, het moet simpel zijn. Het programma opvolgen doen ze altijd, weinig vragen gewoon doen.

Maar je kan ook van elkaar leren. Zolang je maar niet geïrriteerd raakt.

Samen aan je gezondheid werken is altijd leuk!