Wil jij nog voor de zomer afvallen, en die overtollige kilo’s kwijt? Maar hoe wil je dit doen!
Welk dieet is voor mij het beste om te volgen. Wanneer je op internet gaat zoeken naar het beste dieet om op een effectieve manier van je overtollige kilo’s af te komen kom je duizenden diëten tegen. Allemaal claimen ze dat ze het beste dieet zijn om jouw streefgewicht mee te behalen. Maar wat is nu echt het beste dieet voor jou? Om het dieet te vinden dat het beste bij jou past?

Om jouw een beetje op weg te helpen heb ik een lijst gemaakt met de voor- en nadelen van verschillende diëten. Laat mij weten als je geintresseerd bent in deze lijst dan stuur ik je deze per mail.

Maar hoe werkt het eiwitrijke en koolhydraatarme dieet van PS. food & lifestyle.
Dit dieet wordt ook wel eiwitdieet, proteïnedieet of low carb dieet genoemd. Bij deze diëten worden koolhydraten in de voeding vervangen door eiwitten.
Dit heeft als voordeel dat je snel afvalt, weinig honger ervaart en de kans op het jojo effect verkleint. Een goede manier om af te vallen, mits je een uitgebalanceerd dieet volgt.
Het nadeel is dat er veel koolhydraatarme diëten op de markt zijn die claimen dat je alle voedingsstoffen binnen krijgt die je nodig hebt, maar vaak is dit niet het geval. Indien je een eiwitdieet / koolhydraatarm dieet wilt volgen is het belangrijk dat het dieet voldoet aan onderstaande criteria:

Je wordt begeleid door een diëtist of voedingsdeskundige en krijgt een uitgebreid intake gesprek waarna het dieet aan jouw gezondheid en leefomstandigheden wordt aangepast.

Het dieet heeft minimaal 5 eetmomenten per dag, om zo voldoende voedingsstoffen te leveren.
Het dieet bestaat niet alleen uit shakes, maar ook uit vaste voedingsmiddelen, zoals koolhydraatarm brood, vlees, vis en groenten.
Het dieet levert minder dan 40 gram koolhydraten. Hierdoor kom je sneller in de volledige vetverbranding, ook wel ketose genoemd, en val je sneller af.
Het dieet wordt aangevuld met een vitaminen- en mineralensupplement, om tekorten te voorkomen.
Het dieet is niet alleen gericht op afvallen, maar ook op het behouden van je streefgewicht.

Een dieet dat voldoet aan deze criteria is het PS. food & lifestyle afslankprogramma.

Een cliché maar o zo waar,
Summer body’s are made in the winter.